Veelgestelde vragen

Hoe werkt het inhuren van een fotograaf precies?
Het inhuren van een goede en professionele fotograaf bij jou in de buurt kan op twee eenvoudige manieren:
1. Vraag gratis & vrijblijvend 3 offertes aan van fotografen bij jou in de buurt; eenvoudig én snel!
2. Zoek en vergelijk fotografen op de website en benader de fotograaf zelf voor een offerte.

Waarom Fotograaf Huren?
Fotograaf Huren is dé website voor het vinden van een professionele fotograaf voor jouw product, bedrijf, feest, bruiloft, evenement of andere gelegenheid. Fotograaf Huren is een platform waarop fotografen zich presenteren met een persoonlijke profielpagina. Opdrachtgevers komen eenvoudig in contact met fotografen en kunnen binnen enkele minuten 3 offertes opvragen van fotografen in de buurt.

Wat onderscheidt Fotograaf Huren van andere websites?
De afgelopen jaren is er op internet een wildgroei ontstaan aan websites waar je een fotograaf kunt vinden. Maar hoe vind je een goede fotograaf op een site waarop honderden of zelfs meer dan duizend fotografen zijn geregisteerd? Zoekfuncties zijn vaak beperkt en zoekresultaten niet overzichtelijk of transparant. Fotograaf Huren is nieuw platform en maakt gebruik van de nieuwste technologie waaronder social media integratie, recensies en een speciale mobiele website voor smartphone en tablet gebruikers.

Waarom een profielpagina bij Fotograaf Huren?
Het internet is tegenwoordig misschien wel hét belangrijkste middel voor fotografen om opdrachten binnen te halen. De presentatie van het eigen werk via internet is dan ook een onmisbare kant van het vak van een fotograaf. Een goede en professionele online presentatie is feitelijk een must voor een zichzelf respecterende fotograaf. Belangrijker nog dan de website zelf, is de vindbaarheid van de website op internet. Wat heb je immers aan een mooie maar slecht vindbare website? Met een profielpagina bij Fotograaf Huren sla je twee vliegen in één klap: je eigen professionele ‘website’ met porfolio op één van de best vindbare platformen op het internet.

Hoe maak ik een persoonlijke profielpagina?
Na registratie log je in in jouw persoonlijke account. Daar kan je de teksten, foto’s etc. van je profielpagina zelf instellen en uploaden. Het is eenvoudig en overzichtelijk. Maak je geen zorgen om de techniek. Wij zorgen er voor dat de website altijd, 24 uur per dag, online is.

Kan ik later nog aanpassingen doen aan mijn profielpagina?
Uiteraard. Als je een aanpassing wenst, zoals het updaten van je foto’s, log je in in jouw account. Je kunt zo veel en vaak als je wilt aanpassingen doen en nieuwe foto’s uploaden.

Hoe zorgt Fotograaf Huren ervoor dat ik goed vindbaar ben op internet?
Bij diverse relevante zoekwoorden (o.a. fotograaf gezocht, fotograaf huren, etc.) scoren we zeer hoog in Google en andere zoekmachines. Test het zelf maar eens! We investeren in advertentiecampagnes op onder andere Google en Facebook. Daarnaast zijn we actief op social media zoals Twitter, Pinterest en Youtube.

Kan ik altijd op pagina één staan?
Nee, er zijn geen vaste plekken want de sortering van de getoonde fotografen bij Fotograaf Huren is dynamisch. Dat wil zeggen dat de bezoekers zelf bepalen waarop ze zoeken en vervolgens de zoekresultaten sorteren. Dat kan bijvoorbeeld op prijs, populairiteit (o.b.v. reviews) op naam of op meest recent toegevoegd. De ultieme manier om extra op te vallen is natuurlijk door een vermelding op de homepage of door de rubriekstopper waarmee je bovenaan jouw specialisme en stad wordt getoond.

Wat kost het en hoe kan ik me aanmelden?
Een basis profielpagina is GRATIS. Aan het premium- en pro-pakket zitten wel kosten verbonden. Alle informatie over onze tarieven vind je hier: meer informatie over aanmelden bij Fotograaf Huren.

Zit ik meteen ergens aan vast?
Nee. Fotograaf Huren hanteert geen opzegtermijn; je kunt opzeggen wanneer je wilt.

Kan ik van pakket wisselen?
Ja, je kunt altijd van pakket wisselen. Dit kan door je pakket te upgraden; of na afloop van de periode te downgraden, bijvoorbeeld tot het gratis basispakket.

Hoe kan ik meer opvallen?
Hiervoor bieden we twee opties: 1) de homepage vermelding en 2) de rubriekstopper (vermelding bovenaan jouw stad en specialisme). Daarnaast is het mogelijk om jouw visie op een bepaald specialisme te geven door het schrijven van een leuke blog met daarin een extra link naar jouw profielpagina.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Als je onderstaand contactformulier invult krijgt je zo spoedig mogelijk een reactie.