Fotograaf Cas Slagboom zit bewoners
Overvecht en Zuilen dicht op de huid

www.ad.nl/utrecht/fotograaf-cas-slagboom-zit-bewoners-br-overvecht-en-zuilen-dicht-op-de-huid-br~a89efe06

Het Utrechtse stadhuis toont vanaf vandaag een overzichtstentoonstelling van sociale fotoprojecten uit Zuilen en Overvecht. Onder het thema ‘We Come Closer’ brengt de tentoonstelling drie projecten in beeld die als doel hebben om Utrechters dichter bij elkaar te brengen.

“De kunst is dichtbij mensen te komen. Je kunt niet zomaar op iemand afstappen en een foto maken.”

  • Cas Slagboom, fotograaf

Fotograaf van de expositie is Cas Slagboom. Hij werkt samen met zijn partner en producent Nathalie Nijkamp en sociaal ondernemer Liesbeth Arends. De expositie gaat over mensen van diverse pluimage en toont zowel zwart-witportretten als bewerkt, surrealistisch beeld. Maar alle fotoprojecten hebben gemeen dat ze gaan over mensen die in Utrecht wonen.

,,De kunst is om dichtbij mensen te komen”, zegt Slagboom. ,,Je kunt niet zomaar op iemand afstappen en een foto maken. Deze expositie is een resultaat van een proces van luisteren naar verhalen, dichtbij komen en beeld maken. Social art, noemen we het.”

De fototentoonstelling is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht.
De expositie loopt van dinsdag 30 januari tot en met donderdag 22 februari 2018.

Laat een antwoord achter